Apple wil simkaart verkleinen

Apple werkt aan een kleinere versie van de microsimkaart. Die zou voor nog meer plaatsbesparing zorgen in mobiele toestellen. Het bedrijf heeft zijn plannen ingediend bij het European Telecommunications Standards Institute (ETSI).

Het initiatief wordt gemeld door persbureau Reuters, dat een gesprek had met het Anne Bouverot, hoofd van mobiele diensten bij de Franse operator Orange.

“We waren blij om vorige week te horen dat Apple een nieuwe aanvraag bij ETSI heeft ingediend om een kleinere simkaart, kleiner dan die in de iPhone 4 en iPad”, zegt Bouverot. Apple zelf geeft geen commentaar op het bericht.

Weer kleiner
Als de plannen doorkomen, dan verkleint de simkaart voor de derde keer. De originele kaarten hadden in het begin van het gsm-tijdperk de omvang van een bankkaart. Later volgde een kleinere versie, die momenteel in de meeste gsm’s zit.

Met de komst van de iPhone 4 en iPad stapte Apple als een van de eerste telefoonmakers over op microsim. Maar nu wil het bedrijf dus nog een stapje verder gaan.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business