Zorg voor goede backlinks en zie je positie stijgen

Zorg voor goede backlinks en zie je positie stijgen

Goede backlinks zijn heel belangrijk om een betere positie in de zoekmachines te krijgen. Wij geven je graag een paar tips mee zodat je snel aan de slag kan.


Schrijf gastartikels

Een fijne manier om aan sterke backlinks te komen is gastartikels schrijven, zoals hier op ICT-directory. Je kan zelf een link ingeven en een naam voor de link (anchortekst): een van de weinige gevallen waarbij je zelf 100% je link en de anchortekst kan bepalen.

Goede content zorgt voor goede backlinks
Wanneer je goede content hebt, komen de backlinks bijna als vanzelf aangewaaid. Wat is goede content? Schrijf artikels die je lezer ook echt zullen interesseren en die de moeite waard zijn om naar te linken. Een top 10 van beste SEO-tips, een lijst met aan te raden producten,… de mogelijkheden zijn legio. Maak daarentegen van je website geen contentfarm: een website met allerlei random content, keywords en links, puur opgezet om goed te scoren in de zoekmachines. Google is overigens bezig met het verwijderen van deze websites dankzij de Panda-update.

Los problemen op
Heb jij een artikel geschreven dat veel mensen uit de nood zou kunnen helpen? Laat het weten aan webmasters, bloggers,… en vraag of zij in ruil misschien naar jouw artikel willen linken. Stel ineens de link voor die je wil gebruiken samen met de anchortekst (de tekst waaronder de link komt te staan).

Link binnenin je website
Ook binnenin je website is het zeer belangrijk om te linken: de spiders van Google zullen de links volgen en op die manier je website indexeren en een plaats geven in de zoekmachines. Als je ervoor kan zorgen dat je binnenin je website ook goede links gebruikt (niet altijd dezelfde links en linktekst gebruiken), sta je weer een stap sterker in je linkstrategie.
 

Nog een laatste kleine tip: trap niet in het "1000 links voor 100 dollar"-verhaal: het doet je site meer slechts dan goed!

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business