Nieuws

Eerste Nokia Windows Phone gelekt

Er zijn beelden van de eerste Nokia Windows Phone opgedoken. De topman van Nokia toonde het toestel zelf aan medewerkers.

Nu Nokia heeft aangekondigd dat het telefoons gaat uitbrengen met besturingssysteem Windows Phone 7, is het uitkijken naar het eerste toestel dat uit die samenwerking voortvloeit. Die preview wordt opvallend genoeg gegeven door Stephen Elop, de grote baas van Nokia.

Elop toonde de telefoon zelf tijdens een presentatie binnen zijn bedrijf. Daarbij werd er expliciet gevraagd om geen foto’s en video’s te maken, maar dat gebeurde toch. Onderstaand fragment toont een kort stukje van de presentatie. Hier valt relatief weinig uit op te maken. Gelukkig heeft de Hongaarse technologiesite Technet.hu een uitgebreide video (21 minuten) waarin het toestel wordt voorgesteld.

De smartphone zelf krijgt de codenaam Sea Ray en lijkt zeer sterk op de pas aangekondigde N9. Elop vermeldt onder meer Gorilla Glass, een speciale glassamenstelling die de kans op krassen vermindert.

Verder zien we al zeker een camera met twee ledflitsen. Een ander beeld toont een cameraknop aan de zijkant van het toestel. Volgens Technet.hu heeft de camera een Carl Zeiss-lens van 8 megapixel.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business