Toyota sluit zich aan bij Linux Foundation

Autobouwer Toyota sluit zich aan bij de Linux Foundation. De bedoeling is om het openbronsysteem meer te integreren in de wagens.

“Linux geeft ons de flexibiliteit en technologische volwassenheid die we nodig hebben om onze infotainment- en communicatiesystemen te laten evolueren tot wat onze klanten verwachten”, zegt Kenici Murata, Toyota’s algemeen directeur voor elektronische ontwikkeling. “De Linux Foundation geeft ons een neutraal forum waarin we kunnen samenwerken met de leidende technologiebedrijven rond open innovatie, die de evolutie versnelt.”

De auto-industrie kijkt al een tijdje naar manieren om IT te integreren in de wagen. Enerzijds via het dashboard, anderzijds voor entertainment zoals ingebouwde dvd-spelers en spelconsoles.

Tegelijk met Toyota wordt ook Genivi lid. Dit is een nonprofitorganisatie die zo’n ingebouwd entertainmentsysteem wil promoten onder verschillende automerken. De organisatie heeft onder meer BMW, General Motors, Peugeot, Citroën en Renault onder zijn leden en gebruikt MeeGo Linus, een systeem dat werd ontwikkeld door Intel.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business