Nieuws

HTC toont twee Mango’s

Het was geen geheim dat HTC op 1 september twee nieuwe telefoons zou voorstellen. Het zijn de Radar en Titan geworden. Twee smartphones die draaien op Windows Phone 7.5, ook bekend als Mango.

Het zijn de eerste en ongetwijfeld niet de laatste Mango-telefoons. Op hun debuut in de winkel is het wellicht wachten tot oktober.

De Titan is het nieuwe vlaggenschip van HTC, althans op WP7-vlak. Het is in elk geval een indrukwekkend grote smartphone geworden, met een 4,7 inchscherm en een zeer dunne schermrand. De unibody-behuizing van aluminium (net geen centimeter dik) compenseert het massieve gevoel gelukkig een beetje. De Titan zou ook de snelste Windows Phone 7-smartphone zijn, met dank aan de 1,5 GHz-processor. Volgens geruchten kost deze HTC 599 euro, maar officiële bevestiging blijft uit.

Heel wat kleiner en fijner is de Radar, een witte unibody-telefoon met een scherm van 3,8 inch en een processor die geklokt is op 1 GHz. Het is een smartphone die volgens HTC mikt op jongeren, en het merk legt dan ook sterk de nadruk op sociale media. Al is dat eigenlijk meer een eigenschap van Mango zelf, dat over een grotere integratie van verschillende sociale netwerken beschikt.

Gelijkende maar geen gelijke camera’s
Beide toestellen hebben een cameralens met een diafragma van f/2.2, wat concreet betekent dat je in minder goede lichtomstandigheden nog een goede foto kan nemen. Omdat de beeldsensor zo klein is, zie je wellicht niet de beperkte scherptediepte die je bij een gelijkaardige diafragmaopening van een reflexcamera krijgt.

Een verschilpunt tussen de camera’s van beide telefoons is het aantal megapixels. De camera van de Titan heeft achteraan 8 megapixel, vooraan 1,3 megapixel; de Radar pronkt achteraan met 5 megapixel en vooraan met een zeer bescheiden VGA-camera (0,3 megapixel).

Beide toestellen zijn ook DLNA-compatibel, een eigenschap die steeds meer smartphones bezitten.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business