Nieuws

Apple patenteert revolutionaire batterij

Apple heeft twee patenten verworven om mobiele telefoons te laten werken op brandstofcellen. Technologie die het bedrijf zelf nog niet ontwikkeld heeft.

Een brandstofcel die werkt op bijvoorbeeld waterstof kan het probleem oplossen dat smartphones in minder dan een dag hun batterij uitputten. De brandstofcellen zouden ook kleiner zijn dan een gewone batterij.

Brandstofcellen worden nu al gebruikt in wagens om ze op waterstof te laten rijden. Maar als je ze in een smartphone wil stoppen, zijn er toch nog problemen. Kostenefficiëntie is er eentje van volgens Apple.

Technologiesite The Register gelooft niet veel van Apples claims. Ze geloven niet dat Apple al een smartphone met waterstofcellen heeft, dus is dat patent op zijn minst een beetje voorbarig. In het beste geval is het patent er omdat Apple onderzoek doet naar de mogelijkheid om brandstofcellen in telefoons te stoppen.

Veel waarschijnlijker is dat Apple het patent heeft aangevraagd opdat niemand anders dat zal doen. Apple heeft nu immers het alleenrecht op een technologie die het waarschijnlijk niet eens ontwikkeld heeft. Het maakt volgens The Register niet uit of Apple die telefoon op brandstofcellen echt maakt. Zolang niemand anders het doet, heeft het bedrijf uit Cupertino zijn zin gekregen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business