Nieuws

Go Daddy ontkent aanval door hackers

Domeinnaamregistrar Go Daddy zegt dat de storingen van maandag niet het resultaat waren van een aanval door hackers.

In een officiële verklaring verontschuldigt CEO Scott Wagner zich voor de storingen, waardoor miljoenen websites enkele uren plat lagen. Hij zegt dat ze het gevolg waren van interne problemen met het netwerk. “Eenmaal de problemen geïdentificeerd waren, hebben we de nodige acties ondernomen om de diensten te herstellen voor onze klanten en voor GoDaddy.com.” Wagner gaat in zijn verklaring niet dieper in op wat nu precies de oorzaak was van de problemen.

De CEO ontkent alleszins dat er een hack of DDoS-aanval (denial of service) van buitenaf zou hebben plaatsgevonden. Hij benadrukt ook dat er geen gevoelige klantinformatie, zoals wachtwoorden en adressen, gestolen is.

Het lijkt er bovendien op dat Anonymous als collectief afstand heeft genomen van de vermeende aanval. Het ging om een individuele actie van een hacker die op Twitter bekend staat als @AnonymousOwn3r en beweert de security leader van Anonymous te zijn. Hij houdt vol dat hij wel degelijk een aanval op Go Daddy heeft uitgevoerd.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Wat heb jij gekocht tijdens Black Friday?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Bekijk het aanbod

Business