Nieuws

Googlecloud kan gegevens binnen Europa houden

Cloudontwikkelaars en gebruikers van Googlediensten kunnen nu de garantie krijgen dat hun gegevens worden verwerkt binnen de grenzen van de EU.

De update werd maandag voorgesteld samen met een hele resem andere verbeteringen aan de clouddiensten van het bedrijf

“Op dit ogenblik kunnen klanten van Google App Engine, Google Cloud Storage, Google Cloud SQL en (binnenkort) Google Compute Engine hun applicaties, data en virtuele machines in een Europees datacenter ontplooien,” schreef het bedrijf in een blogpost. “Dit helpt je om oplossingen dichter bij je klanten te brengen voor betere performantie en internationale redundantie.”

Google gaat niet toestaan dat klanten kiezen in welk land hun data net terechtkomen. Daarmee wint Google nog steeds niet de zieltjes van bedrijven wiens gegeven om wettelijke redenen binnen de landsgrenzen moeten blijven.

Andere cloudbedrijven hebben ook gespeeld met dit probleem. Amazon Web Services heeft een Ierse datacenterspil en verschillende satellietlocaties in Europa. Microsoft laat gebruikers hun gegevens in twee datacenterhubs zetten: Ierland en Nederland. Al houdt Microsoft wel de slag om de arm om klantgegevens binnen een geografische regio te verhuizen voor gegevensredundantie en andere redenen.

Europa is op gebied van cloud een nakomertje tegenover de VS. Maar Google zegt dat Europese datacenters van grote cloudproviders de totale Europese cloudconsumptie omhoog gaat stuwen.

“Ik denk dat ons aanbod van meer Europese datacenters de adoptie van de cloud in Europa heeft geboost”, zegt Barak Regev, hoofd van Googles cloudplatform in de regio Europa, Midden-Oosten en Afrika. “Al onze diensten beschikbaar stellen in Europese datacenters zal dat nog versnellen.”

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business