Nieuws

Printerfabrikanten strijden om België

De prijzen die printerfabrikanten aanrekenen voor hun diensten en toestellen zijn de voorbije maanden en jaren fors gedaald. “Van alle omliggende landen is de prijzenslag het grootst in België”, stelt Wilbert Hendriks, product manager document Solutions bij Sharp Benelux.

“Ik merk dat aanbieders wel heel erg scherp gaan in hun prijzen en dat bedrijven dat ook verwachten.”  Het feit dat de markt voor A3-printers de laatste jaren flink achteruit boert en die van A4-printers daarentegen groeit, volgens de cijfers die Sharp presenteert, heeft ook met kostenbesparing te maken.

Hendriks deed deze uitspraak in de marge van een persbijeenkomst waarin bevestigd werd dat Sharp, ondanks de uitdagende financiële situatie van het Japanse bedrijf, zeker aanwezig blijft in de markt van documentoplossingen. Het bedrijf stelde ook enkele opslag- en documentoplossingen in de cloud voor.

Eerder raakte Smart Business ook al de printerprijzenslag aan. Aanbieders als Kyocera, Ricoh en Konica Minolta bevestigden dat Belgische bedrijven (al te) vaak hun beslissing van de prijs laten afhangen.  Op vijf jaar tijd is volgens Konica Minolta de prijs voor kleurenprints met factor 3 à 4 gedaald. Bij zwart-wit gaat het om een halvering in die periode.

“De Belgische markt is bezig aan een inhaalbeweging”, weet Hendriks van Sharp. “Een tijd geleden lag het zakenleven in België erg achter inzake het gebruik van kleurenprints, maar die achterstand wordt nu heel snel goedgemaakt.”

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business