Nieuws

Apple dreigt naam ‘iPhone’ te verliezen in Brazilië

Apple zou de iconische merknaam 'iPhone' in Brazilië kunnen verliezen aan een lokaal bedrijf dat de naam reeds in 2000 heeft geregistreerd.

Apple loopt het risico de rechten op de merknaam ‘iPhone’ in Brazilië kwijt te spelen. Het Braziliaans patentbureau zou van plan zijn om de exclusieve rechten voor de naam aan een lokaal elektronicabedrijf toe te wijzen.

Het Braziliaanse Gradiente deed in 2000 reeds een aanvraag voor de rechten op de naam, zeven jaar voor Apples beroemde smartphone op de markt kwam. Toch maakte het bedrijf pas eind vorig jaar voor het eerst gebruik van de naam, toen het met een eigen lijn Android-smartphones op de markt kwam.

Brazilië is een belangrijke opkomende markt voor smartphonefabrikanten. Het zou voor Apple dan ook slecht nieuws zijn, moesten ze de naam ‘iPhone’ niet meer mogen gebruiken. Reuters meldt dat het patentbureau zich op 13 februari officieel zal uitspreken over de zaak.

Moest die uitspraak nadelig zijn voor Apple, dan kan het de uitspraak nog altijd aanvechten voor de rechtbank of proberen een deal te sluiten met Gradiente. Die zou alvast hebben laten weten open te staan voor een mogelijke verkoop van de rechten.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business