Nieuws

Office 365 levert 1 miljard dollar op

Office 365 levert 1 miljard dollar op

Microsoft maakt bekend dat de abonnementen voor Office 365 dit jaar al goed zijn voor 1 miljard dollar omzet. Als alles goed gaat, zal de kantoorcloud zo 4% van de totale omzet van de Businessdivisie opleveren.

Booming kantoorcloudbusiness
De hele Businessdivisie haalde in het eerste kwartaal van dit jaar 6,1 miljard dollar, 5% meer dan in het eerste kwartaal van 2012. Volgens cfo Peter Klein van Microsoft is het aandeel van de kantoorcloud Office 365 in dat succes niet te onderschatten. “Het netto aantal nieuwe gebruikers voor 365 lag in de voorbije drie maanden vijf keer hoger dan in het afgelopen jaar. Een kwart van Microsofts zakelijke klanten heeft nu Office 365. De verwachting is dat de kantoorcloudabonnementen ons dit jaar 1 miljard dollar zullen opleveren.”

Hybride aanpak
Het succes van Office 365 wil niet zeggen dat alle ondernemingen die klant zijn bij Microsoft hun kantoren integraal in de cloud uitbouwen. “Veel bedrijven hanteren een hybride aanpak”, zegt analist Wes Miller van Directions on Microsoft in Computerworld.com. “Daarbij schaffen ze licenties aan voor het reguliere Office-pakket en vullen dat naar behoefte aan met abonnementen voor Office 365.”

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business