Apps populairder bij smartphones dan bij tablets

Voor veel applicaties of apps zijn smartphones veel populairder dan tablets.

Apps populairder bij smartphones dan bij tablets

Voor veel applicaties of apps zijn smartphones veel populairder dan tablets. Dat blijkt uit onderzoek van marketingconsulent Kantar Media. Een jaar lang verzamelde het bureau het aantal en de soort app-downloads van een grote groep tablet- en smartphonegebruikers.

Uit die research concludeert Kantar dat voor bedrijven smartphones een belangrijk middel blijven om het engagement van de consument te stimuleren. “De tablet wint aan populariteit, maar de smartphone is nog steeds hét toestel dat een consument vierentwintig uur per dag bij zich draagt”, stelt onderzoeker Geoff Wicken.

Grote downloadkloof
De meest populaire apps zijn die van sociale media: 37% van de bezitters van een smartphone downloadde zo’n app; het dubbele van de tableteigenaars. Een kwart van de smartphonebezitters downloadde muziekapps; 11% van de tabletbezitters deed hetzelfde.

19% van de tableteigenaars en 32% van de smartphonebezitters downloadden apps voor spelletjes en boeken. 27% van de smartphonegebruikers downloadde nieuwsapplicaties, tegenover 11% van de tabletfans.

Meer over dit onderzoek op 14 mei in de voormiddag. Dan organiseert onze uitgeverij een (gratis) seminarie over Het Nieuwe Werken in onze populaire Business Meets IT-reeks. Meer info op: //www.businessmeetsit.be/events/146387/seminar-het-nieuwe-werken-14-5-2013-/
 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Wat vind jij van de Belgische telecommarkt?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Doe mee en win!

Business