Interoute investeert miljoenen in nieuw Gents datacenter

Brussel, xx april 2013 – Interoute, eigenaar van Europa’s grootste cloud services platform, heeft het datacenter in Gent aanzienlijk uitgebreid. Dit datacenter kan na de uitbreiding potentieel 9.600  servers herbergen voor hosting en co-locatie. Vooral middelgrote bedrijven willen hun groeiend volume aan data en zakelijke applicaties opslaan in de cloud. Daarbij willen ze er zeker van zijn dat ze voldoen aan de wet- en regelgeving op het gebied van dataopslag; dit betekent in veel gevallen dat ze hun data binnen de grenzen van het eigen land of die van de Europese Unie willen houden.

 

Met het hoogwaardige datacenter in Gent versterkt Interoute zijn portfolio en komt het nog beter tegemoet aan de groeiende behoefte aan een veerkrachtig en betrouwbaar Europees datacenternetwerk. Het datacenter staat in Merelbeke, ligt strategisch in het hart van Vlaanderen en kan beter voldoen aan de groeiende behoefte aan VPN en co-locatie. Het datacenter wordt inmiddels gebruikt door klanten als Domo, Van de Velde en Eandis, de Vlaamse energieleverancier.

 

Het datacenter van Interoute in Gent is uitgerust met een hoogwaardig, high-tech security-systeem om het hoogste beveiligingsniveau te garanderen. Toegangscontrole gebeurt door biometrische checks van vingerafdrukken. Dit gebeurt op afstand, 24×7, vanuit het datacenter in Amsterdam. Het gebouw wordt eveneens bewaakt door meerdere HD-camera’s binnen en buiten. Daarnaast is het datacenter voorzien van een ISO 2007- en PCI-certificaat en beschikt het over een uitstekende Power Usage Effectiveness (PUE) van 1.4. Het uitgebreide datacenter is uitstekend toegerust om tegemoet te komen aan de behoeften van een groeiend aantal biotechnische en groene energiebedrijven in België, waarvoor storingen en uitval geen opties zijn. Bedrijven die het datacenter in Gent willen gebruiken, profiteren ook van het grote connectiviteitsportfolio van Interoute, waaronder Multi-Protocol Label Switching (MPLS), internettoegang, IP-transit en Ethernet-diensten. Het datacenter in Gent staat, via het pan-Europese netwerk van Interoute, in directe verbinding met andere Interoute-datacenters, waaronder dat in Amsterdam, Londen, Parijs en Frankfurt.

 

Disaster recovery en bedrijfscontinuïteit zijn ook geïntegreerd, met de mogelijkheid om diensten, indien nodig, direct door te sturen naar Interoute Brussel en het Point of Presence-datacenter (PoP) in Oostkamp.

Peter Demoor, IT Manager bij Van de Velde: “Het was een logische keuze voor ons om delen van ons serverpark te verhuizen naar het krachtige en zwaar beveiligde datacenter van Interoute in Gent. We zijn al jaren klant van Interoute. We weten dat de voortdurende investeringen van Interoute in zijn datacenters en pan-Europese netwerk garandeert dat we kunnen doen wat het beste is voor onze business, nu en in de toekomst.”

b2bbusinesscloudDatacentereuropesegentsictdirectoryinteroutepartner infopressrelease

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals