Europa loopt hopeloos achter met 4G

Vijftien jaar geleden liep Europa voorop met de introductie van mobiele telefonie, maar nu loopt het continent hopeloos achter met 4G.

Europa loopt hopeloos achter met 4G

Vijftien jaar geleden liep Europa voorop met de introductie van mobiele telefonie, maar nu loopt het continent hopeloos achter met 4G of LTE, vindt de GSM Association, de koepel van de internationale mobiele telecomindustrie.

Een van de voornaamste oorzaken voor die achterstand is de economische crisis. Voor de aanleg van 4G zijn zware investeringen nodig, maar daar is nu geen geld voor. Eind dit jaar zal 19% van de verbindingen in de VS gebaseerd zijn op 4G of LTE; in de Europese Unie is dit amper 2%. De Amerikaanse snelheden liggen ook 75% hoger dan het Europese gemiddelde.

1 miljard abonnementen

In de VS zijn nu 31 miljoen LTE-gebruikers en in Zuid Korea 16 miljoen. Duitsland telt er 570.000 en Engeland slechts 41.000. Ook de totale investeringen in telecominfrastructuur krimpen met 14% tot 40 miljard euro.

Telecomfabrikant Ericsson ziet ook de toekomst voor LTE-verbindingen in West-Europa niet echt rooskleurig in en voorspelt dat tegen 2018 nog maar 35% van alle verbindingen LTE zal zijn, terwijl in 2017 wereldwijd wel meer dan 1 miljard mensen een LTE-abonnement zal hebben.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Wat vind jij van de Belgische telecommarkt?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Doe mee en win!

Business