Nieuws

Ballmer: Microsoft heeft te veel Surface RT’s gebouwd

Microsoft heeft meer Surface RT-toestellen gebouwd dan het kwijt kan. Ook de verkoop van het aantal andere Windows-toestellen valt tegen.

Tijdens een recente presentatie over de kwartaalcijfers heeft Microsoft meegedeeld dat het 900 miljoen dollar heeft afgeschreven op zijn Surface RT. De reden blijkt dat Microsoft in het begin te enthousiast is geweest. “We hebben een paar meer toestellen gebouwd dan we kunnen verkopen”, gaf topman Ballmer toe in een interne presentatie bij Microsoft.

Microsoft heeft de prijs van die toestellen al teruggebracht. En leerkrachten in de Benelux kunnen ook al een Surface RT kopen aan sterk verminderde prijs.

Ook de andere Windows-toestellen verkopen volgens Ballmer niet zoals Microsoft gehoopt heeft. Zowel telefoons, tablets als pc’s presteren minder goed dan verwacht. De schuld daarvoor leggen ze bij het kleine aantal toestellen dat vlak na de lancering in de winkels lag. Microsoft mikt nu op de start van het schooljaar en de eindejaarsfeesten om zieltjes te winnen voor Windows 8 en Windows 8.1.

Microsoft zou ook sleutelen aan een nieuwe Surface. Dat zou ‘typische verbeteringen’ hebben. Dat moet je dus verstaan als alle specificaties die een beetje beter worden.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business