Nieuws

Google doopt zijn nieuwe Androidversie ‘KitKat’

Google heeft nog eens in de snoeppot gegraaid en de naam voor zijn volgende versie van Android naar buiten gebracht. Android 4.4 krijgt de opvallende naam KitKat.

Google heeft nog eens in de snoeppot gegraaid en de naam voor zijn volgende versie van Android naar buiten gebracht. Android 4.4 krijgt de opvallende naam KitKat.

Androidbaas Sundar Pichai heeft dinsdag via een bericht op Google+ aangekondigd dat er momenteel wereldwijd meer dan 1 miljard Androidsmartphones en -tablets zijn geactiveerd. Geheel onverwacht gaf Pichai in datzelfde bericht ook de naam van de volgende Androidversie prijs. Die krijgt de opvallende naam ‘KitKat’. De keuze is opvallend omdat de naam KitKat wereldwijd eigendom is van voedingsmiddelenconcern Nestlé.

In het verleden heeft Google altijd gekozen voor generische namen van lekkernijen, zoals Donut of Eclair. Er heerste oorspronkelijk dan ook wat twijfel of het om een stunt ging of niet. Een introductiepagina voor de nieuwe Androidversie en een foto van het nieuwe standbeeld in de tuin van Google zorgden samen met een blogpost van het Androidteam voor bevestiging.

“KitKat is al geruime tijd de favoriete snack van het team, dus hebben we voor de K-release gevraagd of ze hun iconische chocoladereep aan de naam wilden verbinden. Kijk binnenkort uit naar limited edition Android KitKat-repen in de winkel. Voor enkele gelukkigen kan je KitKat een winnend lot bevatten voor een nieuwe Nexus 7-tablet of Google Play-credits.”

Naast deze speciale actie (die niet in België, maar wel in Nederland geldt) is er volgens de BBC verder geen geld gemoeid in de overeenkomst. “We wilden iets leuks en onverwachts doen,” zegt John Lagerling, directeur globale partnerships bij Android, tegen de BBC. Toch is het niet zonder risico om beide namen aan elkaar te verbinden. De (toekomstige) reputatie van de ene straalt immers automatisch af op de andere.

Buiten de naam is er verder nog niets bekend over deze nieuwe Androidversie, alleen dat het Android 4.4 zal worden en niet Android 5.0. Dat wijst er opnieuw op dat Google ervoor kiest om met kleine stappen vooruit te gaan, om zo de fragmentatie op het platform aan te pakken.

Voorlopig blijft het dus wachten op meer details en een mogelijke lanceringsdatum. Dinsdag raakte ook nog bekend dat de Nexus 4 8GB – na een recente prijsverlaging – uitverkocht is in de Play Store en niet meer zal worden geleverd. Mogelijk wijst dit erop dat de komst van een nieuwe Nexus-smartphone – en daarmee samen misschien ook de nieuwe Androidversie – nabij is.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business