Nieuws

HP zet in op Android-pc’s voor zakelijke markt

HP ziet ook in een zakelijke omgeving ruimte voor All-In-One-pc's die op Android draaien en heeft zijn Slate 21 Pro AiO voorgesteld op de CES-beurs in Las Vegas.

De Consumer Electronics Show in Las Vegas is nog maar net gestart, maar er lijkt zich al meteen een trend te tonen voor dit jaar: de Android-pc. Na Acer en Lenovo heeft ook HP een nieuwe All-In-One onthuld die niet op Windows, maar op Android draait.

Hewlett-Packards Slate 21 Pro AiO beschikt over een 21,5 inch aanraakscherm (1.920 x 1.080) en draait op Android 4.3. Onder de motorkap zit een  Nvidia Tegra 4 quadcore-processor, 2 GB RAM en 16 GB intern flashgeheugen.

Verder beschikt deze All-In-One over vier usb 2.0-poorten, waarvan één upstream, een SD-kaartlezer, 720p webcam, microfoon, ethernetaansluiting en 802.11b/g/n wifi-ondersteuning. De Slate 21 Pro is dus bedoeld als een op zich staand systeem, maar kan bovendien ook via HDMI worden aangesloten als extra monitor op een bestaand system.

HP richt zich met dit toestel in de eerste plaats op de zakelijke markt en ziet er een functie voor weggelegd in kleine bedrijven, voor educatieve doeleinden of in kiosken. De Slate 21 Pro wordt daarom standaard geleverd met onder meer de Kingsoft Office Suite, Box, Skype, HP File Manager en ondersteuning voor Citrix XenMobile en Receiver.

De HP Slate 21 Pro is onmiddellijk beschikbaar in de Verenigde Staten en krijgt een prijskaartje van 399 dollar opgeplakt. Daarvoor krijg je er ook een muis en toetsenbord bij. In de Benelux is de All-In-One voorlopig nog niet beschikbaar. We hebben bij de lokale tak van HP geïnformeerd naar een lanceringsdatum en zullen dit artikel updaten van zodra we een antwoord hebben ontvangen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business