Nieuws

Europese ondernemingen niet klaar voor SEPA

De helft van alle middelgrote bedrijven in Europa kent de uiterste streefdatum voor SEPA niet of heeft geen migratieplan. België doet het iets beter dan het Europees gemiddelde.

Ongeveer de helft van de Europese bedrijven geeft toe de juiste deadline niet te kennen voor de overstap naar de SEPA (Single Euro Payments Area)-standaard, het nieuwe systeem van domiciliëringen en overschrijvingen binnen de Europese Unie. 

Dat blijkt uit een onafhankelijke studie van Sage Mid-Market rond de overschakeling naar SEPA. Het SEPA-initiatief beoogt de vereenvoudiging van het bankverkeer in euro tussen 33 landen, Helaas zorgt het initiatief nu voor verwarring aangezien het onduidelijk blijft hoe het voorstel op nationaal niveau geïmplementeerd zal worden.

De grote meerderheid (82%) van de respondenten beweerde aanvankelijk wel de exacte datum van de SEPA-deadline te kennen, maar minder dan twee derde (63%) echter had het wel degelijk bij het rechte eind. 

Situatie in België

Vandaag zijn de Belgische ondernemingen van 100 tot 500 werknemers het best voorbereid op SEPA, aangezien 22% al SEPA-betalingen verwerkt tegenover 15% in Europa. Nochtans zien de middelgrote en grote bedrijven er geen belangrijke uitdaging in voor hun business en vinden ze zichzelf onvoldoende geïnformeerd over de deadline.

Daarom zetten ze minder middelen in om de overgang te maken naar SEPA: slechts één op twee (52%) heeft iemand aangeworven om de migratie van het informatiesysteem naar SEPA te realiseren tegenover 81% van de Europese bedrijven.

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business