Nieuws

Deze fouten met softwarelicenties kunnen u heel wat geld kosten

Softwarelicenties zijn in complexe taal opgesteld. Het mag dan ook niet verbazen dat heel wat bedrijven fouten maken. Maar bedrijven moeten ook de hand in eigen boezem steken.

In de ideale wereld komt het aantal softwarelicenties dat u bezit overeen met het aantal keren dat de software gebruikt wordt. Maar het gaat niet alleen over voldoende licenties, ook over het gebruik dat die licenties toelaten. De volgende fouten komen regelmatig voor en kunnen u heel wat geld kosten:

1. De licenties zijn niet met uw bedrijf mee geëvolueerd

Uw bedrijf groeit, u introduceert nieuwe technologie en voor u het weet gebruikt u de software waarvoor u licenties hebt op manieren die niet door de licentie gedekt zijn. Als uw systemen en de manier waarop u technologie gebruikt evolueren, moet uw licentiestructuur ook mee evolueren.

2. BYOD: bring your own license?

Heel wat bedrijven merken dat ze niet compliant meer zijn als ze een BYOD-beleid invoeren. Dan wordt het immers heel wat moeilijker om uw softwarelicenties op te volgen. Bovendien zijn deze situaties vaak niet gedekt door licenties die per site of per processor gelden. Bij BYOD zou de licentie aan de gebruiker en niet aan het apparaat gekoppeld moeten zijn.

3. U hebt geen zicht op uw licenties

Als de leverancier van uw software ooit bij u aanklopt voor een softwareaudit, bent u maar beter voorbereid. Maar al te vaak merken bedrijven dan pas dat ze eigenlijk geen flauw idee hebben van het aantal licenties en het aantal keren dat de software gebruikt wordt. Niet alleen bent u dan bijna zeker niet compliant, u kunt ook niet eens de resultaten van het onderzoek van de auditor verifiëren.

In samenwerking met CIO.com.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business