Nieuws

Zeven tips om de beste ontwikkelaars te vinden

De strijd om talent is hevig in de IT-wereld. Hoe vindt u de beste ontwikkelaars als u moet concurreren met zoveel bedrijven?

Of u nu mobiele apps wilt bouwen, uw website wilt vernieuwen of uw bedrijfskritieke systemen operationeel wilt houden, ontwikkelaars hebt u altijd nodig. Maar hoe haalt u de beste ontwikkelaars binnen als grote bedrijven zoals Google, Facebook en Twitter alles uit de kast halen om hen te overtuigen?

1. Beslis niet te snel

Het slechtste dat u kunt doen is zo snel mogelijk tien ontwikkelaars aannemen, die maar van B-niveau zijn. Zij gaan dan ontwikkelaars van C-niveau uw bedrijf aanraden (zodat zijzelf een betere beurt maken), zodat u uiteindelijk met allemaal middelmatige ontwikkelaars opgescheept zit. Neem daarom de tijd om A-ontwikkelaars te vinden. Zij willen enkel met de besten werken en zullen dus ook enkel de beste ontwikkelaars uw bedrijf aanraden.

2. Blijf ver van “rocksterren”

Software wordt niet door één man ontwikkeld, maar door een team. Eén “Superman” hebben met een hoop middelmatige ontwikkelaars werkt niet. U moet een team van “Avengers” bij elkaar zoeken. De beste software wordt door een team gebouwd dat het uiterste haalt uit de individuele sterktes van alle leden. Zo vermijdt u ook dat u in de problemen komt als uw “Superman” het bedrijf verlaat.

3. Laat uw ontwikkelaars los

De Millennials willen een grote impact op de wereld hebben. De echt goede ontwikkelaars zult u dus geen 20 jaar in uw bedrijf kunnen houden. Maak daarom optimaal gebruik van de korte tijd die ze in uw bedrijf zullen spenderen. U geeft hen de kans op te groeien, en zij laten uw bedrijf beter achter. Investeer daarom in hun kennis, ook al weet u dat ze maar tijdelijk bij u blijven.

4. Hecht belang aan softskills

Softskills zijn even belangrijk als goed kunnen programmeren. Een ontwikkelaar die niet in uw team past, kost u meer dan hij u opbrengt.

5. Speel uw kleinschaligheid uit

Als u een klein of middelgroot bedrijf bent, speel dit dan uit. Ontwikkelaars willen ontwikkelen, niet allerlei bureaucratie doorworstelen. En in een kleiner bedrijf hebben ze individueel een grotere impact.

6. Doe iets interessants

Ook al biedt u minder financiële en extralegale voordelen dan uw concurrenten, interessant en intellectueel uitdagend werk maakt veel goed. Zo krijgen de ontwikkelaars het gevoel dat ze ergens het verschil maken.

7. Gebruik openbronsoftware

Heel wat ontwikkelaars werken graag aan openbronsoftware. Het geeft hen ook het gevoel deel uit te maken van een gemeenschap. Gebruikt u openbronsoftware in uw bedrijf, dan komt u ook gemakkelijk op het spoor van potentiële kandidaten door hun code commits op te volgen. Code liegt niet.

In samenwerking met InfoWorld.com.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business