Fotofanaten opgelet: je kunt nu meerdere mensen taggen in een getweete foto, en ook meer dan één beeld toevoegen aan elke tweet.


Twitter legt steeds meer de nadruk op foto’s. Dat is opnieuw duidelijk, nu het bedrijf de mogelijkheid toevoegt om mensen te taggen in een foto en om tot vier beelden te delen met één tweet.

Het bedrijf zegt in een blogpost dat het foto’s “socialer” wil maken met deze nieuwe functionaliteit. Gebruikers kunnen tot tien mensen taggen in een foto, zonder dat dat het maximum van 140 tekens voor een tweet beïnvloedt. Als je iemand wil taggen, tik je op Who’s in this photo? en typ je daar de gebruikersnamen van de mensen die je wil taggen.


Twitter zal een melding sturen als je getagd wordt in een foto. Die berichten kan je regelen in de gebruikersinstellingen.

Als je dan weer meerdere beelden wil delen in een tweet, maakt Twitter er automatisch een collage van om ze optimaal weer te geven. Deze elementen zullen overigens ook zichtbaar zijn in ingebedde tweets.

Sinds gisteren kunnen iPhone-eigenaars al meerdere foto’s in een tweet uploaden, maar Twitter zegt dat ook Android en de webversie van zijn service binnenkort ondersteund zullen worden.

Twitter bouwt uit
Twitter is al een tijdje langzaamaan zijn functionaliteit op gebied van afbeeldingen aan het uitbouwen. De dienst werd dan wel bekend als het medium waarmee je snel informatie kan verspreiden in hooguit 140 tekstkarakters, maar sinds Instagram (nu eigendom van Facebook) razend populair werd, besteedt ook Twitter steeds meer aandacht aan foto’s.