Nieuws

Bescherm uw mobiele gegevens met data loss prevention

Data loss prevention is al een beproefde technologie, maar u kunt ze ook gebruiken om mobiele apparaten af te schermen. Welke mogelijkheden zijn er?

Met een DLP-tool (data loss prevention) classificeert u allerlei types gegevens en de rechten die gebruikers daarover hebben. In de context van mobile management monitort de tool alle gegevens die van uw mobiele apparaten komen met behulp van tekstanalyse en metadata. Als het dan bijvoorbeeld een kredietkaartnummer of een als bedrijfsgeheim aangeduid bestand in een e-mail detecteert, wordt de IT-afdeling gewaarschuwd of wordt de informatiestroom zelfs geblokkeerd.

Gebruik van een DLP-tool vereist een grote inspanning: u moet immers niet alleen regels opstellen voor een information policy, maar ook informatie in het hele bedrijf taggen met metadata zodat de juiste regels erop worden toegepast.

Er zijn diverse manieren om mobile DLP aan te pakken:

1. DLP-server

U routeert alle mobiele netwerkverkeer door een DLP-server, waardoor alle gegevens geanalyseerd kunnen worden. Dat is de aanpak die Symantec aanbiedt.

2. Toegang tot gegevensbronnen

U biedt uw werknemers een mobiele app aan die toegang geeft tot uw documenten op bijvoorbeeld SharePoint. Die app houdt rekening met de permissies die voor alle bestanden ingesteld zijn, zodat onbevoegden niet aan gevoelige informatie kunnen. Citrix Systems biedt zo’n tool aan voor SharePoint. Deze aanpak werkt ook voor cloudopslag.

3. Ingebakken content management

Door API’s van Good Technology, MobileIron of SAP Sybase te gebruiken, kunt u content management in mobiele apps inbakken. Mobile application management tools bieden vaak deze mogelijkheid aan.

In samenwerking met InfoWorld.com.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business