Nieuws

Vijf essentiële blogs voor de slimme ondernemer

Je hebt Smartbiz.nl vast al tussen je bookmarks staan. Maar voor de ondernemer anno 2014 zijn er online nog veel meer interessante bronnen te vinden.

Je hebt Smartbiz.nl vast al tussen je bookmarks staan, maar voor de ondernemer anno 2014 zijn er online nog veel meer interessante bronnen te vinden.

Blogs die je handige tips geven, frisse inspiratie of een heldere kijk op de zaken waar je dagelijks mee bezig bent. We zetten onze vijf favoriete blogs voor slimme ondernemers even voor je op een rijtje!

1. Lifehacker.com

Deze blog schrijft eigenlijk over alles wat het leven makkelijker maakt, wat in principe de essentie van lifehacking is. Het besparen van tijd, geld en ruimte staat vaak centraal, waardoor het juist ook voor ondernemers een onmisbaar blog is. Zo leer je bijvoorbeeld beter communiceren met je klanten of waarom je nee moet zeggen tegen sommige projecten. Iedere week is hier meer dan genoeg stof te vinden om over na te denken.

2. The Next Web

Als je op de hoogte wilt blijven van alles wat er op internet gebeurt in combinatie met een zakelijk tintje, dan is The Next Web de plek waar je alles als eerste hoort. De blog is een initiatief van de Nederlandse ondernemer Boris Veldhuijzen van Zanten, maar wordt inmiddels wereldwijd gelezen en organiseert jaarlijks meerdere internationale evenementen.

3. Viking Blog

Dichter bij huis ontdekten we onlangs de ondernemersblog van Viking, de bekende leverancier van kantoorbenodigdheden. Een slimme manier om hun doelgroep toegevoegde waarde te bieden in de vorm van handige tips over het inrichten van je werkkamer, advies over zoekmachineoptimalisatie, inspirerende verhalen van de grootste topondernemers ter wereld en nog veel meer. Allemaal ook nog eens in het Nederlands, wat natuurlijk ook wel zo prettig is.

4. Quora

Als ondernemer zit je ongetwijfeld regelmatig met vragen en twijfels. Je hebt vast ondernemers in je netwerk waar je terecht kunt met sommige kwesties, maar wanneer dat niet het geval is biedt de online vraagbaak Quora je schatten aan informatie. Het concept van de website is simpel: je stelt een vraag en je krijgt antwoord van ervaringsdeskundigen. Daarnaast is het ook een mooie plek om inspiratie op te doen voor blogs op je website. Je kunt namelijk makkelijk ontdekken welke vragen er onder je doelgroep leven en deze als onderwerp nemen voor je eigen blogs.

5. Seth Godins blog

Deze Amerikaanse ondernemer geldt voor veel andere ondernemers als goeroe dankzij zijn unieke kijk op zakendoen. Op zijn blog kun je dagelijks nieuwe stukken lezen en hoewel de ideeën soms wat extreem zijn, biedt het altijd stof tot nadenken en geeft het je vaak inspiratie om de zaken eens net even anders te bekijken. Een absolute aanrader wie dagelijks graag even geprikkeld wilt worden om te voorkomen dat men vastroest in oude ideeën. Stilstand is immers nog steeds achteruitgang, toch?

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business