Nieuws

Intel koopt identity management bedrijf

Intel blijft inspanningen leveren om 'gedoe met wachtwoorden' te verminderen. Hiervoor heeft de processorgigant het bedrijf PasswordBox opvergenomen, een Canadese onderneming die een online identity manager heeft ontworpen, waarmee gebruikers op een hele reeks websites en diensten kan inloggen met slechts één klik.

Intel blijft inspanningen leveren om "gedoe met wachtwoorden" te verminderen. Hiervoor heeft de processorgigant het bedrijf PasswordBox opvergenomen, een Canadese onderneming die een online identity manager heeft ontworpen, waarmee gebruikers op een hele reeks websites en diensten kan inloggen met slechts één klik.

PasswordBox laat gebruikers inloggen in een zogeheten "virtual safetdy deposit box", een online kluis die wachtwoorden voor hen bijhoudt. Terwijl ze op het web surfen, kunnen ze dan op sites klikken waarop ze willen inloggen, waarna PassswordBox de loging voor zijn rekening neemt.

Deze tool, die al meer dan 14 miljoen maal werd gedownload, wordt ingelijfd in de Safety Identity afdeling van Intels security groep, liet het bedrijf maandag weten.

Intel Security wil dit PasswordBox één-klik-systeem  inzetten voor mobiele toestellen en browsers om het gedoe met wachtwoorden op elk toestel en voor elke dienst  te verminderen.

PasswordBox werd opgericht in 2012 en is gevestigd in Montreal, met 44 werknemers. Alle werknemers hebben het Intel Security team vervoegd.

Samen met het PasswordBox team wil Intel technologie ontwikkelen die de strijd kan aangaan met online identity managers zoals Lastpass en Dashlane, die vergelijkbare diensten aanbieden.

PasswordBox biedt ook een veilige manier om wachtwoorden met familie, vrienden of collega"s te delen. Gebruikers kunnen er ook versleutelde berichten mee versturen en gegevens bijhouden over kredietkaarten, identiteitskaarten, lidmaatschappen en andere vertrouwelijke persoonlijke gegevens in een digitale portefeuille. En met de zogeheten Legacy Locker kunnen logingegevens worden overgezet nadat iemand is overleden.

Sinds PasswordBox samenwerkt met Bionym, de makers van een polsband die de hartslag (een uniek kenmerk van elke mens) gebruikt om in te loggen, kan biometrische informatie worden gebruikt om een 3-factor authenticatie uit te voeren.

Voorlopig blijft PasswordBox beschikbaar zoals tevoren. Tot Intel Security een nieuw product klaar heeft als resultaat van deze overname zullen alle nieuwe en bestaande klanten kosteloos kunnen genieten van een "premium" lidmaatschap, dat hen toegang biedt tot alle functionaliteit en extra opslag.

In samenwerking met CIO.com.

Op 11 december 2014 organiseert Business Meets IT een seminarie waarop u alles te weten komt over business continuity en hoe u bedrijfszekerheid kunt koppelen aan gebruiksgemak. Wij bekijken tijdens dit seminar de onderdelen van een Business Continuity-plan, sommen de trends in de markt op en geven inzicht in de plannen en realisaties van andere bedrijven op het vlak van Business Continuity en Disaster Recovery Meer info over dit seminarie en over onze populaire seminariereeks vindt u op www.businessmeetsit.be.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business