Huawei opent onderzoekscentrum in België

De Chinese telecomreus Huawei opent een onderzoekscentrum in Leuven. Het wil op deze manier Europa ondersteunen in het verwezenlijken van haar Digitale Agenda.

Huawei heeft de bouw van een nieuw Europees onderzoekscentrum aangekondigd. Dat wordt gevestigd in Leuven en zal instaan voor het beheer van de 18 R&D-sites van het Chinese telecombedrijf in acht Europese landen.

Met het European Research Institute wil Huawei Europa beter kunnen ondersteunen bij het realiseren van de doelstellingen van haar Digitale Agenda, en zijn samenwerking met de Europese industrie verder uitbouwen.

“Het is onze bedoeling om slimme groei in Europa te bewerkstelligen en een beter geconnecteerd Europa te bouwen”, klinkt het in een persbericht.

Het centrum zal zich voornamelijk richten op diverse 5G-projecten. Huawei voert nu reeds onderzoek naar deze technologie met verschillende Europese partners om 5G-netwerken tegen 2020 commercieel beschikbaar te maken.

Huawei wil met het centrum ook zijn aanwezigheid in Europa verder versterken. De Chinese telecomreus telt nu reeds een kleine 10.000 werknemers in Europa, waarvan 1.200 in R&D actief zijn.

Het ERI zal onder leiding komen te staan van Dr. Zhou Hong, die al sinds 2014 verantwoordelijk is voor de Europese R&D. Leuven werd gekozen als locatie voor het centrum, omdat het zich nabij diverse EU-instellingen en partnerorganisaties gelegen is.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business