Nieuws

Macs werken kostenbesparend voor IBM

Macs worden traditioneel aanzien als een prijziger alternatief voor Windows-computers. Volgens Apple spaart IBM echter geld uit door zijn toestellen met Macs te vervangen.

 
Dinsdag liet Apple zijn kwartaalresultaten weten en het bedrijf was erg trots te vermelden dat IT-gigant IBM financieel voordeel haalt uit het vervangen van Windows-computers met Macs. “Er zijn momenteel meer dan 30.000 Macs uitgerold bij IBM, waarbij er per maand 1.900 worden toegevoegd,” legt Luca Maestri van Apple uit.
 
“IBM vertelt ons dat elke Mac hen 270 dollar uitspaart in vergelijking met een traditionele PC. Dit is voornamelijk te wijten aan het verminderd aantal telefoons aan support en de betere effectieve waarde,” aldus Maestri.
 
IBM spaart dus kosten uit doordat er veel minder problemen aan hen worden vermeld die ze moeten oplossen. “Slechts vijf procent van onze klanten die Mac gebruiken bellen de helpdesk, in vergelijking met 40 procent van Windows-gebruikers,” ligt Fletcher Previn van IBM toe.
 
Ook de lange tijd dat Macs meegaan, draagt verder bij tot kostenbesparingen. “Macs houden hun waarde nog na drie of vier jaar,” besluit Previn.
 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business