Nieuws

Amerikaans bedrijf investeert miljoenen in Option

Het Belgische bedrijf Option gaat een partnership aan met het Amerikaanse Danlaw. Het kan Option een investering tot 10 miljoen euro opleveren.

 
De Amerikaanse onderneming Danlaw en het Belgische Option gaan samenwerken. Danlaw legt zich toe op oplossingen voor connected cars, Internet of Things en netwerkcommunicatie. Het Belgische Option, dat zijn hoofdkwartier in Leuven heeft, legt zich voornamelijk toe op draadloze breedbandtechnologie.
 
Option krijgt een vijfjarige lening van zes miljoen euro ter beschikking van het Amerikaanse bedrijf, die converteerbaar is in aandelen. Dat zou Danlaw aan het einde van de rit een grote aandeelhouder van het bedrijf maken. Daarnaast wil het bedrijf nog 4 miljoen euro voor investering vrijmaken via warrants. Die beslissing moet wel nog goedgekeurd worden door de aandeelhouders van Danlaw. Daarvoor zal binnenkort een bijzonder algemene vergadering plaatsvinden.
 
Danlaw CEO Raju Dandu kan op een plaatsje in de raad van bestuur van Option rekenen. De beide bedrijven zullen producten ontwikkelen voor de IoT-sector, met een nadruk op oplossingen voor slimme wagens. Daarmee lijkt Option zich steeds meer te gaan toeleggen op de connected car, nadat het een paar maanden geleden ook een belangrijk contract binnenhaalde om een communicatieplatform te ontwikkelen voor verbonden voertuigen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business