Nieuws

Nvidia bouwt hyperscale datacenter platform voor artificiële intelligentie uit

De grafische chipmaker Nvidia heeft het laatste jaar sterk getimmerd aan zijn ambities op het vlak van bedrijfsdatacenters en machine learning. Het versterkt zijn AI-platform.

 
Nvidia is druk bezig met de optimalisatie van zijn datacenters om machine learning efficiënt aan te pakken, en breidt daarvoor zijn nieuwe platform uit. “De race naar artificiële intelligentie is uit de startblokken vertrokken,” zegt Nvidia CEO en mede-oprichter Jen-Hsun Huang. “Machine learning is onbetwist een van de belangrijkste ontwikkelingen in computing vandaag, op dezelfde schaal als de pc, het internet en de cloud.”
 
Nvidia debuteert twee nieuwe accelerators die het bedrijf binnen zijn Tesla Accelerated Computing Platform aanbiedt, dat de werklast stroomlijnt voor webservices die met machine learning werken. Het gaat om de Nvidia Tesla M40 GPU en M4 GPU, een high- en low-end accelerator. De eerste maakt het inzetten van neurale netwerken mogelijk, de tweede ondersteunt machine learning maar ook routine streaming- en videoverwerkingsprocessen.

De Tesla MP4 GPU
De nieuwe accelerators zijn een strategisch onderdeel van Nvidia’s hyperscale datacenters. Het bedrijf moedigt ontwikkelaars aan om neurale netwerken en slimme apps te bouwen die geworteld zijn artficiële intelligentie technologie. “Industrieën gaande van cloud service providers en autobouwers tot gezondheidszorg ondergaan een revolutie op dit eigenste moment,” aldus Huang.
 
Op 26 november organiseren ZDNet en Smart Business een seminar rond Cloud & Business Continuity. Voor meer informatie en mogelijkheid om in te schrijven, kan u terecht op www.businessmeetsit.be
 
Beeld:Katherine Welles / Shutterstock.com

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business