Nieuws

Groeiende cybersecuritymarkt goed voor 75 miljard dollar

De cybersecuritysector kan dit jaar een mooie groei optekenen. Analisten zien die stijging niet meteen vertragen in de volgende jaren, integendeel.

 
Wereldwijd investeerde men voor 75 miljard dollar in cybersecurity in 2015 volgens onderzoeks-organisatie Gartner. Dat is een stijging met 4,7 procent tegenover vorig jaar. Nieuwssite Forbes verzamelde diverse analyses van specialisten om een breder inzicht te krijgen in de evolutie van de sector.
 
De uitgaves voor cybersecurity zullen de komende jaren in stijgende lijn gaan, met een geschatte omzet van 170 miljard in 2020. Dat voorspelt Hemanshu Nigam van security adviesfirma SSP Blue, die zijn sporen verdiende in online veiligheid bij Microsoft en News Corporation. De jaarlijkse groeiratio zou rond 9,8 procent liggen.
 
De grootste groeidomeinen in security zijn cloud security, mobile security, security analytics en threat intelligence. Ook het specifieke veiligheidssegment van het Internet of Things zal de komende jaren uitbreiden, van 6,9 miljard dit jaar tot een markt van 29 miljard in 2020. Daarnaast zullen producenten van slimme auto’s zich gaan concentreren op security oplossingen om hackings te voorkomen, een fenomeen dat dit jaar opdook in het nieuws.
 
Momenteel is de Verenigde Staten de grootste exporteur van cybersecurity producten, gevolgd door Israël. Bij de landen die cybersecurityproducten afnemen is India er eentje om in het oog te houden. Het land heeft een relatief kleine markt, maar zal dit jaar al meer dan het dubbele aan veiligheid gespendeerd hebben dan het jaar daarvoor.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business