Nieuws

EMC houdt ontslagronde, aantal geschrapte banen onbekend

Nadat het bedrijf eerder een kostenbesparende actie had aangekondigd, is EMC nu overgegaan tot het uitvoeren van zijn plan. Hoeveel banen precies getroffen zijn, wilde het nog niet meedelen.

 
Bij storagespecialist EMC zijn recentelijk heel wat ontslagen gevallen. De actie is geen verrassing te noemen, ook al was ze tot nu toe nog niet officieel aangekondigd. Aan het eind van vorige maand had het bedrijf al papierwerk bij de Amerikaanse beursautoriteit SEC ingediend om een kostenbesparende operatie uit te voeren voor een bedrag van 850 miljoen dollar, waarbij ook ontslagen tot de gebruikte middelen zouden behoren.
 
Een woordvoerder van het bedrijf heeft ondertussen bevestigd dat een ontslagronde aan de gang is, maar wilde niet meedelen hoeveel banen op de helling staan. Er werken momenteel zo’n 50.000 mensen voor EMC. De geschrapte banen zijn naar alle waarschijnlijkheid verbonden met de miljardendeal die EMC in 2015 afsloot met Dell voor zijn overname. Fabrikant Dell betaalt zo’n 67 miljard dollar voor EMC.
 
Ook al zitten beide bedrijven nog altijd maar in de voorbereidende stage van hun fusie, het heeft al voor hoofdbrekens gezorgd bij EMC. Oorzaak is dochterbedrijf VMWare, waarvan EMC 80 procent van de aandelen bezit maar dat autonoom opereert. Een mogelijke oplossing in de vorm van een joint venture sprong in december af nadat VMWare zich terugtrok uit de deal.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Wat heb jij gekocht tijdens Black Friday?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Bekijk het aanbod

Business