Met de toekenning van het ISO 14001-norm 2015 is Interxion Belgium het eerste datacentrum in België dat het certificaat krijgt.


 
Interxion Belgium, de lokale afdeling van Interxion Holding NV, een Europese speler in carrier- en cloudneutrale datacenterdiensten, krijgt de 2015-variant van het ISO 14001-certificaat. Dit certificaat bewijst dat een bedrijf op een milieuverantwoorde wijze omgaat met het gebruik van grondstoffen en de vermindering van afval.
 
Interxion Belgium is daarmee het eerste datacenter in België dat het certificaat krijgt volgens de 2015-normen. “Interxion België streeft er reeds verschillende jaren naar om een beleid voor duurzame ontwikkeling uit te bouwen dat uitmunt door de beste kwaliteit- en milieumanagement praktijken. De inzet en het gevoel voor maatschappelijke verantwoordelijkheid van het bedrijf worden nu ook officieel erkend,” zo zegt het bedrijf in een statement.
 
“Door het behalen van de recent herziene versie van de ISO 14001 normen, krijgt Interxion erkenning van klanten en partners die zeer hoge eisen aan het beheer van hun kritische apparatuur stellen. Deze certificering geeft Interxion Belgium’s dynamische en proactieve aanpak weer, versterkt het imago van het bedrijf en onderstreept haar expertise en prestaties,” aldus het bedrijf zelf.