Nieuws

Facebook trekt stekker uit Parse-ontwikkelplatform

Over een jaar maakt Facebook een einde aan Parse. Ontwikkelaars die gebruik maken van het platform dienen daarom zo snel mogelijk te migreren.

 
Voor velen zal dit nieuws als donderslag bij heldere hemel komen: over een jaar bestaat Parse niet meer. Het ontwikkelplatform werd in 2013 voor ongeveer 85 miljoen dollar opgekocht door Facebook, maar na nog geen drie jaar besluit het bedrijf een einde te maken aan het platform.
 
Parse werd door ontwikkelaars van mobiele apps gebruikt om de verschillende API’s van hun applicaties te hosten. Het platform voorzag hiervoor verschillende clouddiensten en maakte het mogelijk om notificaties uit te sturen naar alle gebruikers van een app.
 
Aangezien meer dan 600.000 apps momenteel draaien op het platform, trekt Facebook pas over een jaar de stekker uit Parse. Hierdoor krijgen ontwikkelaars tot 28 januari 2017 de kans om hun applicaties naar elders te migreren.
 

 

Migratieproces

Om het migratieproces zo eenvoudig mogelijk te maken, voorziet Facebook bovendien een databasemigratietool en maakt het bedrijf de Parse Server-code publiek. Verder moet een handleiding ontwikkelaars helpen bij het vloeiend migreren van hun data.
 
Allereerst vraagt Facebook om uw database van Parse naar MongoDB te migreren met behulp van de voorziene tool. Daarna dient u lokaal een Parse Server op te zetten. Test dit uit met verschillende testclients, terwijl bestaande clients nog steeds gebruik maken van api.pars.com. Verhuis hierna de Parse Server naar een andere provider, zoals bijvoorbeeld Heroku. Indien alle tests goed verlopen, kan u de clients naar de nieuwe Parse Server en database verwijzen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Wat vind jij van de Belgische telecommarkt?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Doe mee en win!

Business