Nieuws

Chinese HNA Group koopt Amerikaanse Ingram Micro

Investeringsmaatschappij Tianjin Tianhai, onderdeel van HNA Group, koopt de ict-distributeur Ingram Micro voor zes miljard dollar. De deal sluit aan bij een huidige tendens waarbij Chinese bedrijven westerse firma’s overnemen.

Met zes miljard dollar, een slordige 5,4 miljard euro, betaalt de HNA Group aan een prijs van 38,90 dollar per aandeel, wat een premium van 31,2 procent inhoudt volgens Reuters. De deal is nog niet goedgekeurd door het CFIUS, het Amerikaanse comité voor buitenlandse investeringen in de Verenigde Staten, maar er is weinig reden om te geloven dat de overname zou worden afgekeurd.
Vanwege een vertraagde economische groei in China, streven Chinese bedrijven massaal buitenlandse overnames na. In 2015 werd maar liefst 100 miljard dollar uitgegeven aan het opkopen van overzeese bedrijven, een nooit eerder gezien record. In het geval van Ingram Micro is dit een interessante deal voor HNA Group vanwege de internationale allure van de icti-distributeur.
Ingram Micro verdeelt een divers gamma aan b2b ict-producten van smartphones tot netwerkapparatuur en heeft vestigingen over de hele wereld, waaronder een in België.

businessingram microovername

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals