Nieuws

HP heeft moeilijke tijden voor zich

De verkoop van printers en pc’s nam af in HP’s Q1, en CEO Dion Weisler ziet het volgende kwartaal niet rooskleurig in.

 
HP Inc., de hardware spin-off van Hewlett-Packard, heeft net de resultaten van het eerste kwartaal onthuld. Het bedrijf maakte een omzet van 700 miljoen dollar – 36 cent per aandeel –  met een revenue van 12,2 miljard dollar. In vergelijking met vorig jaar is dat een daling van 12%.
 
Voor het tweede kwartaal werd de non-GAAP omzet tussen 35 en 40 cent per aandeel verwacht; voor heel 2016 werd dat tussen 1,59 en 1,69 dollar per aandeel. Dat is iets minder dan wat Wall Street voorspelde: 39 cent per aandeel in het tweede kwartaal en 1,60 dollar voor het hele jaar.
 
De kwartaalcijfers maakte een dalende tendens in de vraag naar computers en printers duidelijk. Computers brachten 13% minder op, tegenover een daling van 17% in de verkoop van printers. Dit maakt deel uit van een wereldwijde trend waarin bedrijven steeds meer snoeien in hun printbudget, terwijl bij particulieren vooral mobiele oplossingen winnen aan populariteit. CEO Dion Weisler laat weten dat HP ondanks de moeilijkheden een “duidelijke strategie” voor ogen heeft, maar wel een zwaar kwartaal tegemoet gaat.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business