Nieuws

Foxconn blokkeert deal met Sharp

Nieuwe informatie doet Foxconn op de rem staan bij zijn overnamebod voor de Japanse schermmaker Sharp. Het bedrijf wil opnieuw onderhandelen over de deal.

Even leek alles in kannen en kruiken, totdat Foxconn liet weten dat het de overeenkomst met Sharp niet zou tekenen vooraleer het meer zicht had op nieuwe info die was komen bovendrijven. Het Taiwanese bedrijf wilde verder niet kwijt wat het precies ontdekt had, maar bronnen stellen dat het om niet vermelde schulden van Sharp gaat die “in de miljarden yens oplopen.”
 
De onthulling pauzeerde de deal die beide bedrijven na twee dagen onderhandeld hadden, waarbij Foxconn bij de noodlijdende schermfabrikant voor 6,2 miljard dollar een meerderheidsaandeel zou krijgen. Foxconn eist nu dat het meer helderheid krijgt over de nieuwe informatie en zet de aankoop op de helling.
 
Het Japanse Sharp zit al lange tijd in slechte papieren. De fabrikant was ooit marktleider in de schermbusiness, maar zag zichzelf voorbijgestoken door Samsung en LG midden jaren 2000, en ondervindt ook sterke concurrentie van Chinese leveranciers. Foxconn zelf cirkelt al jaren rond Sharp voor een overname, maar lijkt niet van zin om de fabrikant met alle geweld te kopen zonder overweging van diens problemen.
 

businessfoxconnsharp

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN