Nieuws

HPE stelt bemoedigende resultaten voor van eerste kwartaal

De resultaten van het eerste kwartaal waren beter dan verwacht voor HP Enterprise. Het bedrijf stelt dat het nu een betere focus heeft.

 
De split van HP naar HP enterprise enerzijds en HP Inc. vorig jaar, moest ervoor zorgen dat het bedrijf zou ontwaken uit zijn slaperige staat. CEO Meg Whitman stelt dat de resultaten bewijzen dat dit gelukt is en dat haar bedrijf nu meer gefocussed is. De resultaten zijn alleszins beter dan de voorspelling van Wall Street.
 
Voor zijn eerste kwartaal van 2016 wist HPE een winst te noteren van 300 miljoen dollar, op een omzet van 12,7 miljard. Terwijl dit een daling is van 3 procent ten opzichte van een jaar eerder, komt het neer op 41 cent per aandeel, terwijl Wall Street 40 cent had vooropgesteld. Voor het tweede kwartaal rekent HPE op 39 tot 43 cent per aandeel. Wall Street verwacht ondertussen 42 cent.
 
Whitman verklaarde nog dat het portfolio van HPE momenteel sterker staat dan in voorgaande jaren, met dank aan zijn samenwerking met SAP HANA en een Canadese telecomoperator. Ook de groei in China en Aruba dragen volgens haar sterk bij tot het succes.
 
De sterkst groeiende afdeling binnen HPE is zonder twijfel de Netwerkafdeling, die groeide met 54 procent ten opzichte van een jaar eerder. Servers en Storage verloren daarentegen respectievelijk 1 en 3 procent. Ook Enterpise Services kromp met 6 procent ten opzichte van een jaar eerder, terwijl dit bij Software 10 procent bedroeg. Opgeteld groeide HPE met 1 procent.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Bekijk het aanbod

Business