Nieuws

Option ontslaat CEO Frank Deschuytere

De raad van bestuur nam onlangs de beslissing om Frank Deschuytere met onmiddellijke ingang te ontslaan. Oprichter Jan Callewaert reageert: “Deschuytere moest het waarmaken, en dat is niet gelukt.”

 
Option kondigde naast hun jaarraport vandaag ook aan dat voormalig CEO Frank Deschuytere plaats moet maken voor de oprichter Jan Callewaert. De beslissing werd gefundeerd op de teleurstellende resultaten in 2015. Vooral het mislukte Cloudgate-project, waarbij Option met een draadloze gateway sterk inzette op het Internet of Things, speelde een grote rol bij de ommekeer.
 
“We hebben niet op het juiste paard gewed,” verklaart Callewaert in een interview met De Standaard. “Ik had de hoop dat [Deschuytere] van Cloudgate met onze partners in 2015 een commercieel succes zou maken. Dat is niet gelukt. Dan moet je je conclusies trekken.” Callewaert plant enkel tijdelijk te functioneren als CEO, maar wilt zijn tijd nemen om een nieuwe directeur aan te stellen.
 
Dit jaar eindigde Option met 14,1 miljoen euro nettoverlies en een omzet van 4,1 euro. Het Leuvense bedrijf zit echter al langer op zwart zaad, en kon onder andere tot nu toe overleven door een overbruggingslening van 2,7 miljoen en een lening van 6 miljoen euro afkomstig van het Amerikaanse bedrijf Danlaw, waar Option een partnership mee aanging.
 
Nu zoekt Option het roer om te gooien. Het bedrijf wilt zich concentreren op het aanbieden van end-to-endoplossingen. De focus op Cloudgate wordt ingeperkt en daarnaast wordt er meer ingezet op connected car- en smart lighting-oplossingen. “Het bedrijf slaat een bladzijde om en gaat op een nieuwe manier aan haar toekomst werken,” aldus Callewaert.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business