Nieuws

Salesforce verdiept zich in artificiële intelligentie met overname MetaMind

Salesforce neemt MetaMind over, de start-up die AI-technologie beschikbaar maakte voor grote en kleine bedrijven, én particulieren.

 
De overname werd gisteren op de MetaMind-website bekend gemaakt. MetaMind is gespecialiseerd in artificiële intelligentie, een technologie die Salesforce wilt integreren in hun diensten.
 
In een blogpost schrijft Richard Socher, CEO en oprichter van MetaMind, dat hij de overname met open armen verwelkomt. “Nu zullen we bij Salesforce onze reis voortzetten op veel grotere schaal, met de middelen en het ecosysteem van een van ’s werelds meest innovatieve en invloedrijke enterprise-softwarebedrijven.”
 
De AI-technologie zal worden gebruikt in de ondersteuning van klanten, marketing automation en andere toepassingen. Daarnaast zal het Salesforce-platform worden verrijkt met deep learning, een vorm van machine learning.
[related_article id=”166218″] MetaMind zag het levenslicht in 2014, en bood software en consulting diensten aan. Betalende klanten van MetaMind kunnen nog tot 4 juni rekenen op de vertrouwde diensten; gratis toepassingen worden al op 4 mei stopgezet.
 
Salesforce bevestigt de overname maar het is onbekend hoeveel het bedrijf neertelde voor hun nieuwste acquisitie. Het is niet de eerste start-up gespecialiseerd in machine learning die Salesforce aankoopt. Een paar weken geleden werd PredictionIO aangeworven, om het SalesforceIQ-platform te versterken.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Wat vind jij van de Belgische telecommarkt?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Doe mee en win!

Business