Nieuws

Microsoft Outlook waarschuwt bij gevaarlijke mails

Gebruikers van Office 365 krijgen een extra steuntje in de rug met Safety tips; statusbalkjes die aanduiden of een mail veilig, verdacht, dan wel een bedreiging is.

 
Phishingmails vormen een moeilijk te vatten gevaar. Meesten weten wel dat ze niet zomaar op een verdachte link mogen klikken, maar dat kritische inzicht wordt heel wat minder wanneer de mails zich voordoen als een belangrijk bericht van oversten of een dringende vraag van een klant. Bovendien worden die mails steeds overtuigender. Voor je eraan denkt om de afzender te controleren, heb je dan doorgeklikt of de mail beantwoord met gevoelige informatie.
[related_article id=”166415″] Om het onderscheid tussen legitieme en phishingmails in één oogopslag zichtbaar te maken, stelt Microsoft Outlook voor gebruikers van Office 365 een oplossing voor.
 
Door middel van Safety Tips worden mails duidelijk aangeduid als veilig of verdacht. Bovenaan de mail staan dan balkjes die de lezer snel informeren over de status van het bericht met korte omschrijvingen in vier kleuren: rood, geel, groen en grijs.
 
 
Een gekende phishingmail of een bericht van een gekende malafide afzender wordt onmiddellijk geblokkeerd en uitgerust met een rood balkje, waardoor de gebruiker zelfs niet kan twijfelen aan de echtheid van de mail. Geel wordt gebruikt voor de mails die van een onbekende afzender komen, en groen voor de domeinen die door Microsoft als veilig worden gezien. Grijs is ten slotte voor die mails die door je bedrijf als veilig zijn bestempeld of mails die je uit de prullenbak haalde.
 
De Safety Tips worden bepaald op basis van de analyse van miljoenen mails. De patronen die daaruit voortkwamen worden gebruikt om spam, malware en phishinmails op te sporen. Als er niet voldoende beschikbare info is om een oordeel te vellen, krijgt de mail geen statusbalkje.
 
 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business