Belgisch pakjesverkeer stijgt met 14,6 procent

Bpost laat weten dat het pakjesverkeer toeneemt, en dat zowel voor binnenlandse als internationale verzendingen.

 

De eerstekwartaalcijfers van Bpost zijn beter dan verwacht. Uit de resultaten blijkt dat briefwisseling nog steeds aan een teloorgang bezig is, maar het volume daalt met een afname van 4 procent wel minder dan de voorspellingen deden uitschijnen.

 

In tegenstelling tot brieven worden er steeds meer pakjes verstuurd. Het binnenlandse pakjesverkeer kende een volumestijging van maar liefst 14,6 procent in het eerste kwartaal, en 12,6 procent voor het afgelopen jaar. Deze toename wordt deels veroorzaakt door een stijgend aantal pakjes van consumenten, maar is ook te danken aan de groeiende ecommerce-sector in België.

 

In het verkeer van buitenlandse pakjes wordt een financiële stijging van 0,5 miljoen euro duidelijk. De groei is iet of wat vertraagd onder invloed van de sterke dollar, waar de pakjesstroom uit de Verenigde Staten hinder van ondervond. Het aantal verzendingen naar en vanuit China blijven echter groeien.

 

Bpost sluit het kwartaal af met een inkomst van 604,5 miljoen euro, een vermindering van 2 procent, en een BGAAP nettowinst van 90 miljoen euro.

belgischbpostbusinesskwartaalcijferspakjesverzending

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals