EMC wil het datacenter moderniseren

“Wie dacht dat EMC zou stoppen met innoveren in het vooruitzicht van de merger met Dell, heeft het verkeerd voor,” zegt CEO David Goulden van EMC Information Infrastructure.

 
Volgens EMC staat IT op een belangrijk kruispunt, en betekent de digitale revolutie een even grote ommekeer als de industriële revolutie in de 18de eeuw. De nieuwe toepassingen die bedrijven nodig hebben om klanten aan zich te binden, vragen van de IT-infrastructuur zowel krachtiger prestaties als een hogere capaciteit.
 
Bedrijven hebben nood aan een ‘Modern Data Center’ dat in de ogen van EMC vier basisprincipes heeft: flash, scale-out, cloud en software-defined. Uiteindelijk moet het voor de CIO heel makkelijk worden om zijn infrastructuur te beheren, zodat hij zich kan focussen op innovaties die het bedrijf vooruit helpen.
 

Unity

Op het vlak van flash opslag, lanceert EMC een nieuw instapproduct met de Unity productlijn. Voor de ‘high end’ flash beschikt EMC al over XtremIO en DSSD, en met Unity wordt nu ook de onderkant van de markt afgedekt. Hoewel deze nieuwe productlijn ontwikkeld is door hetzelfde team dat eerder ook al de succesvolle VNX-reeks bouwde, weigert EMC te zeggen dat Unity in de plaats komt van de populaire VNX. Daarnaast kregen we op EMC World ook een nieuwe versie van DSSD te zien, met twee keer de capaciteit van het vroegere topmodel.
 
Eenvoud krijgt de CIO onder meer door te kiezen voor voorverpakte infrastructuur (opslag, netwerken, rekenkracht) eerder dan zelf tijd te steken in het zelf puzzelen van een oplossing, en de laatste jaren bouwde EMC een hele portfolio op van ‘converged infrastructure’ oplossingen. Op EMC World stelde het bedrijf een nieuwe versie voor van de VxRack met Neutrino nodes die het voor de CIO nog eenvoudiger maken om snel een ‘Infrastructure-as-a-Service’ oplossing op te zetten en te onderhouden.
 
Nog in de afdeling eenvoud is ook een nieuwe editie van de management tool ViPR aangekondigd die zowel EMC-opslag beheert als die van concurrenten. EMC Copy Data Management van zijn kant moet er dan weer voor zorgen dat de IT-afdeling controle kan houden over het aantal kopies er van data overal opgeslagen worden.
 

Hybride cloud

Volgens EMC is de hybride cloud de dominante manier om aan cloud computing te doen, en in dat departement waren er zowel nieuwigheden van EMC zelf (Native Hybrid Cloud platform voor het ontwikkelen van cloud-toepassingen) als van het vorig jaar overgenomen Virtustream (Virtuestream Storage Cloud).
 
Met al deze aankondigingen vervolledigt EMC verder zijn productportfolio, in zijn streven om de klant keuze te laten. “One-size-fits-all bestaat niet,” verklaart Jeremy Burton, president products & marketing van EMC het grote aantal producten dat EMC in de markt zet. Ondanks de breedte van het gamma, gaat EMC er toch van uit dat er maar weinig overlap is met de producten van Dell, waar het later dit jaar mee samengaat.
 
 
 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business