Microsoft plant tegen 2018 groene datacenters

Microsoft wilt zijn ecologische voetafdruk verminderen. Tegen 2018 plant het bedrijf om zijn datacenters voor 50 procent op duurzame energie te laten draaien.

 
Op dit moment zijn Microsofts datacenters naar eigen zeggen 100 procent klimaatneutraal, maar dat wilt niet zeggen dat ze geen impact op het milieu hebben. In essentie betekent het wel dat die impact wordt gecompenseerd, bijvoorbeeld door het kopen van certificaten en besparen van energie. Microsoft wilt echter nog een stapje verder gaan.
 
Brad Smith, president en chief legal officer bij Microsoft, laat weten dat het in de toekomst nog belangrijker wordt om zuinig om te springen met energie. “De grootste technologiebedrijven kunnen vandaag even veel elektriciteit verbruiken als een kleine Amerikaanse staat. Er komt misschien een moment over slechts enkele decennia, waarop we even veel energie consumeren als een gemiddelde natie. Dit zorgt voor een verantwoordelijkheid die we serieus moeten nemen.”
[related_article id=”165702″] Tegen het einde van dit decennium zullen de datacenters van Microsoft daarom grotendeels steunen op groene energie, zoals zonne-, wind- of waterenergie. Tot nu toe wordt ongeveer 44 procent van de elektriciteit gebruikt in hun datacenters afkomstig is uit groene energie. In 2018 is het doel om voor 50 procent afhankelijk te zijn van zulke bronnen, en na 2020 wordt dat percentage opgetrokken naar 60 procent. Gezien Microsoft over meer dan honderd datacenters beschikt, en die verzameling steeds wordt uitgebreid, is dat een behoorlijke onderneming.
 
Dat wordt beaamd door Smith: “De vooruitgang die nodig is zal niet makkelijk worden. De kwesties zijn complex, en de benodigde stappen zijn divers. Echte vooruitgang vereist dat zowel de overheid, bedrijven en niet-bestuurlijke gemeenschappen nieuwe manieren vinden om samen te werken.”

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business