MailChimp introduceert productaanbevelingen voor kleine webshops

Dankzij een geïntegreerde tool van MailChimp kunnen ook handelaars met kleine tot middelgrote webshops gebruikmaken van gepersonaliseerde productaanbevelingen voor hun klanten.

 

Productaanbevelingen zijn normaal voorbehouden voor de grote spelers, zoals pakweg Amazon, vertelt MailChimp. Kleinere bedrijven hebben simpelweg niet de infrastructuur om data op die manier te analyseren en productaanbevelingen te implementeren.  Met een nieuwe tool komt daar verandering in. Zogenoemde ‘Product Recommendations’ worden rechtstreeks in de diensten van MailChimp geïntegreerd.

Aantrekkingskracht

Met de tool kunnen kleinere bedrijven mails naar klanten personaliseren met de producten waar hun abonnees het meest geïnteresseerd in zullen zijn. Zo wordt het mogelijk om een banner toe te voegen aan bestaande campagnes of na een bepaalde periode een klant automatisch te mailen met gepersonaliseerde aanbevelingen. Bovendien kan je inactieve klanten – zij die na een of meerdere aankopen gedurende langere tijd de webshop niet meer bezoeken – weer aantrekken door een mail te sturen met de producten die hen waarschijnlijk nog steeds interesseren.

 

 

mailchimp01

 

Analytics

De aanbevelingen worden geselecteerd door de aankoopgeschiedenis aan de klant. MailChimp analyseert de data van je webshop voor je, en kan de data omzetten in inzichten. Bijvoorbeeld kan uit de data worden geëxtraheerd dat mensen die een muts en sokken kochten, meer kans maken om een hemd te kopen, dan pakweg een boek. Op basis van die inzichten wordt automatisch uitgezocht welke productaanbevelingen het productiefst zijn bij welke klant.

[related_article id=”166199″]

Handelaars die hun webshop al hebben gekoppeld aan de MailChimp-diensten, kunnen meteen aan de slag. Bij de editor zal nu een extra ‘blok’ beschikbaar zijn waarmee ze de productaanbevelingen kunnen toevoegen aan hun mailings.

 

mailchimp-recommendation-automation

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business