Betalen met een selfie via MasterPass

Met een uitzicht op de metropool Brussel, legt MasterCard haar visie op de toekomst van betalingen bloot. Contactloos betalen is wat de pot schaft.

 

“Consumenten verwachten meer en meer dat ze alles kunnen betalen via tablet, pc of smartphone. De uitdaging nu is om dat makkelijk en veilig te maken,” legt Christophe Zehnacker, senior business leader van de West-Europese tak van MasterCard uit. Minder en minder zwaaien de conventionele bankkaarten de plak, en neigen klanten naar contactloze, online of in-app betalingen.

 

Contactloze betaalmethoden zoals slimme armbanden en slimme ringen passeren tijdens de presentatie de revue. Het gaat om prototypes, maar desalniettemin volledig functionele wearables waar je de tram, je krant of je lunch mee kan bekostigen. De revolutie binnen handbereik wordt echter de contactloze betaalkaart, volgens deze expert.

 

Tegen 2020 plant MasterCard immers al hun eigen betaalterminals compatibel te maken met contactloze kaarten. Plaats je bankkaart met MasterCard-logo over de terminal, en je bestelling is betaald. Voor online en in-appbetalingen demonstreert Zehnacker de MasterPass-oplossing. Dankzij een implementatie van MasterPass kunnen klanten betalen door middel van biometrische criteria. Bijvoorbeeld via een vingerafdruk, maar ook kunnen klanten betalen met een selfie.

 

 

 

De betaalpagina activeert de camera van laptop, tablet of smartphone meteen, en gaat na of jij de rechtmatige eigenaar van de kaart bent. En nee, het werkt niet met een foto, verklaart Zehnacker, je moet één keer met je ogen knipperen om te bewijzen dat je echt voor de camera staat.

 

De MasterPass-integratie wordt op dit moment actief gebruikt door ketens zoals Kinepolis en A.S. Adventure, maar is ook geschikt voor klein tot middelgrote webshops, verzekert Zehnacker. Dankzij de samenwerking tussen MasterCard en Igenico, kan die implementatie meteen gebeuren, zonder veel moeite voor de handelaar. Bovendien is de toevoeging gratis.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business