Nieuws

Microsoft zet in op blockchain-as-a-service met Project Bletchley

Met Project Bletchley baseert Microsoft zich op de blockchain-technologie om een nieuw ecosysteem van zakelijke applicaties mogelijk te maken.

 
Blockchain kan voor veel doeleinden kan worden aangewend, maar is vooral bekend als de technologie achter bitcoin-transacties. Het fenomeen wint echter aan populariteit voor transacties in eender welke sector, vanwege de betrouwbaarheid en veiligheid.
 
Microsoft wilt de technologie nu ook gebruiken voor een “open, modulaire” omgeving onder de naam Project Bletchley. De dienst zal draaien op Microsofts cloudplatform Azure en vormt in essentie een geleidende laag tussen zakelijke eindoplossingen en de blockchain.
 
Een van de nieuwe concepten die worden geïntroduceerd door Project Bletchley is blockchain middleware. Blockchain middleware omvat de kernfunctionaliteit die de veiligheid van de blockchain-technologie verzekert. Zo staat de middleware in voor de controle van identiteit, “operationeel beheer”, analytics, en machine learning. Nieuwe middleware zal compatibel zijn met bestaande Azure-diensten, zoals Active Directory en Key Vault.
 
Daarnaast zullen zogenoemde Cryptlets de veilige link met Microsoft Azure, de middleware en andere technologieën faciliteren: met de tool kunnen bedrijven externe data implementeren zonder de veiligheid in gevaar te brengen. Dat is bruikbaar wanneer bijvoorbeeld bijkomende informatie, zoals datum of tijdstip, nodig is om een transactie uit te voeren.
 
Het project staat in het kader van Microsofts plan om blockchain-as-a-service aan te bieden. Het bedrijf gaat zo de concurrentie aan met onder andere IBM, die sinds februari een clouddienst aanbiedt op basis van de blockchain.
 

 
 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business