Nieuws

Adobe maakt een einde aan softwareaudits

Adobe controleert geen software-licenties meer in grote delen van de wereld, en dat is wellicht te danken aan de cloud.

 
Adobe bergt het gebruik van software-audits op, volgens Stephen White, onderzoeker bij Gartner. Vorig jaar werden de audit-programma’s in Noord-Amerika, Latijns-Amerika en Japan al stilgezet; Europa zou niet lang daarna volgen. Bepaalde regio’s in APAC zouden daarentegen wel nog in aanmerking blijven komen voor audits.
 
De stopzetting is een logisch vervolg van Adobe’s cloud-centrische strategie, zegt White. Adobe concentreert zich tegenwoordig vooral op het promoten van SaaS-diensten, zoals bijvoorbeeld de Adobe Creative Cloud. Omdat die diensten zijn gebaseerd op een abonnementsformule, wordt het risico op piraterij kleiner en vervalt ook de nood om software-licenties te controleren.
[related_article id=”166613″] Licenties mogen dan wel niet meer gecontroleerd worden, illegale software zal nog steeds worden opgespoord. Klanten hebben zich immers nog wel te houden aan andere compliancy-voorwaarden: volgens de Algemene voorwaarden heeft Adobe het recht om klanten te vragen naar bewijs van installatie en de uitrol in het bedrijf.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Koop jij de nieuwe iPhone 15?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Doe mee en win!

Business