Nieuws

Wereldwijde kosten van cybercriminaliteit exploderen tegen 2021

Uit een rapport van Cybersecurity Ventures klinkt onheilspellend nieuws. De totale kosten ten gevolge van cybercriminaliteit worden over enkele jaren geschat op 6 biljard dollar; iets meer dan vijf biljard euro.

 
Om te vergelijken: in het begin van dit jaar werden de kosten van cybercriminaliteit geraamd op 3 biljard dollar wereldwijd. Die som was een zesvoud van de schatting aan het begin van het jaar, volgens het “Hackerpocalypse“-rapport van Cybersecurity Ventures. De voorspelling is nu dat de huidige tendens verdergezet wordt, en de kosten explosief blijven stijgen. Tegen 2021 zou de schade al 6 biljard dollar moeten bedragen.
 
De voorspelling is onder andere gebaseerd op de financiële waarde van gestolen data, fraude, reputatieschade, of het verlies van productiviteit als het gevolg van cybercriminaliteit. Grootste verliezers zijn de VS, China en Duitsland, volgens expert Adam Segal. Zij worden het meest getroffen door cyberaanvallen.

Meer data is meer geld

Dat de kosten oplopen, heeft veel te maken met de stijgende hoeveelheid data. Het aantal online gebruikers groeit, net zoals het aantal verbonden toestellen. Tegen 2020 zal daarom vijftig keer meer data moeten worden beschermd, en dat heeft zijn gevolgen voor het cybersecurity-budget.
 
“Natuurlijk zal dat ervoor zorgen dat er meer wordt gespendeerd aan cybersecurity. Wanneer cybercriminaliteit stijgt, doen de uitgaven aan cybersecurity dat ook – zo is de aard van het beestje,” zegt Steve Morgan, oprichter van Cybersecurity Ventures. “We verwachten wereldwijde uitgaven voor cybersecurity de 1 biljard dollar te overtreffen voor de periode tussen 2017 en 2021.”

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Wat vind jij van de Belgische telecommarkt?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Doe mee en win!

Business