Nieuws

SAP lanceert HANA-only versie van Business Warehouse

SAP introduceert met BW/4HANA een versie van zijn Business Warehouse-software die zich zal beperken tot de HANA-database. Daarmee herhaalt het bedrijf de actie die het eerder ook al nam voor zijn e-business softwarepakket.

 
SAP komt met een HANA-only versie van Business Warehouse die enkel zal draaien op de HANA in-memory database: BW/4HANA. Als die omschakeling bekend in de oren klinkt, dan is dat omdat het bedrijf vorig jaar al iets gelijkaardig deed met het S/4HANA e-business pakket.
 
Dat oorspronkelijke S/4HANA aanbod was erop toegespitst om klanten te laten migreren naar HANA voor SAP’s nieuwste e-business tools. Als klanten bij SAP wilden blijven, moesten ze dus andere databases zoals Oracle laten vallen. De ERP-ontwikkelaar blijft die tactiek om HANA-klanten te winnen aanhouden, nu met een aanpassing van Business Warehouse. Al benadrukt Ken Tsai, Vice-president van data managment en cloud platform marketing bij SAP, dat het bedrijf Business Warehouse blijft ondersteunen op meerdere databases. De introductie van een HANA-only versie zal de architectuur versimpelen en gebruikers meer functies geven.
[related_article id=”165151″] BW/4HANA zal beschikbaar zijn op Amazon Web Services en als een managed cloud service bij SAP. Het bedrijf heeft plannen om de software ook via andere cloudproviders aan te bieden, aldus Tsai. Volgens de SAP-topman gebruiken zo’n 3.700 van de 15.000 Business Warehouse-klanten momenteel HANA. “We verwachten dat de adoptie van BW/4HANA hoog zal zijn vanwege onze grote klantenbasis. We zullen ook aggresieve promoties opzetten om de migratie naar BW/4HANA aantrekkelijk te maken voor onze klanten.”

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Koop jij de nieuwe iPhone 15?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Doe mee en win!

Business