Nieuws

Samenwerking met Box zet Google Docs wagenwijd open

Wie wil werken met Google Docs zal voortaan niet meer beperkt zijn tot de Google Drive. Een grote stap van de alles-of-niets-strategie die Google hanteerde.

 
Cloud-providers doen steeds hun best om klanten zoveel en zo compleet mogelijk aan zich te binden. Kies je voor een bepaalde dienst, dan is het alles-of-niets; integratie van andere diensten is dan altijd not done. Tot vandaag, want Google maakt het mogelijk om zijn Docs voortaan op te slagen op clouddienst Box. De zet kadert in een poging om relevant te worden als bedrijfsoplossing.
 
Box staat al lang bekend om zijn uitgebreide beveiligingsmodule, waarbij administrators tot in de details kunnen beheersen wie toegang heeft tot bepaalde documenten. Op deze manier zouden werknemers nog steeds gebruik kunnen maken van de uitstekende online Office-variant van Google.
 
Volgens Google betekent dit ook de eerste stap om van zijn Docs een open platform te maken. Dat betekent dat samenwerking met andere diensten niet uit te sluiten valt. De integratie in Box is bovendien gratis voor consumenten, terwijl professionele gebruikers zullen moeten beschikken over een Google Apps-abonnement. Voorlopig is het echter nog onduidelijk wanneer de samenwerking zal beginnen.
 
Diane Greene is verantwoordelijk voor deze nieuwe, en bestaande, samenwerking. Zij werd bij Google binnengehaald om een falend Enterprise-beleid op orde te stellen. Voorlopig lijkt ze daar zeker in te slagen, terwijl ze Google een steeds professioneler imago weet te geven.

boxbusinessenterprisegoogle docsitprofessionalproductiviteit

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals