Nieuws

Cloudflare bestrijdt onversleutelde websites met nieuwe functies

Netwerkbedrijf Cloudflare stelt dat er geen excuus meer is voor ongeëncrypteerde website met zijn nieuwe functies.

 
Cloudflare lanceert drie nieuwe encryptie-functies op diens netwerk om de beveiliging van het internet te verbeteren. “We gaan onze stationwagens inruilen voor een splinternieuwe sportauto,” aldus het bedrijf in zijn persaankondiging.

Snelheidswinst

Cloudflare is een Amerikaans netwerkbedrijf dat websites van een HTTPS-encryptie voorziet zonder dat ze daarvoor een SSL-certficaat moeten hebben. Daarnaast belooft het bedrijf ook snelheidwinst voor het laden van een website, onder andere via zijn content delivery network. Cloudflare kwam enkele maanden geleden nog in het nieuws omdat men eerst foutief het platleggen van het halve internet aan het bedrijf had toegeschreven. Uiteindelijk bleek de schuld bij een Zweeds telecombedrijf te liggen.
 
Het netwerkbedrijf geeft zijn standaardencryptie een upgrade naar Transport Layer Security (TLS) 1.3, de recentste versie. “Deze update, de eerste sinds 2008, is een grondige revisie die zowel veiligheid en verbeterde snelheid moet voorzien, vooral op mobiele netwerken,” zegt Nick Sullivan, hoofd cryptografie bij CloudFlare. Volgens het bedrijf is een versnelling van 20 procent mogelijk. TLS 1.3 wordt ondersteund door Mozilla Firefox en Google Chrome.

Opportunistische encryptie

Als tweede aanpassing zal Cloudflare “opportunistische encryptie” gaan toepassen. Het bedrijf gaat HTTp/2 gebruiken en de verbinding tussen browsers en Cloudflare versleutelen wanneer gebruikers een website bezoeken die de upgrade naar SSL nog moet maken. Dit wordt tot nu toe enkel door Firefox ondersteund.
 
Tot slot onthult het bedrijf “Automatic HTTP rewrites”. Met deze functie kunnen webbeheerders die voordien niet in aanmerking kwamen omdat ze content van derden op hun site(s) hadden staan, toch gebruik maken van Cloudflares gratis SSL-aanbieding en zo de status van veilig versleutelde website krijgen.
 
De implementatie van TLS 1.3 is al te gebruiken voor klanten van Cloudflare, maar is momenteel nog in bèta. Het bedrijf hoopt snel de definitieve versie uit te rollen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business